Co za pivo vaříme
Klasický spodně kvašený nefiltrovaný ležák (pivo plzeňského typu), jedenáctiprocentní pivo s obsahem alkoholu min. 4,1% obj..
Jak a kde pivo vaříme
V našem vlastním klasickém rukodělném pivovaru ve dvou nádobové varně.
Pivo kvasí v otevřených kádích na spilce při teplotě kolem 10°C a měsíc zraje v ležáckých tancích při teplotě kolem 2°C, kde dochází k dokvašení a zrání piva, které je spojené s harmonizací jeho chuti a vůně.
Z čeho pivo vaříme
Světlou barvu a typickou hořkost dává Prdeckému Perlíku jeho jednoduché složení, a to Plzeňský slad a dva druhy chmele (Žatecký poloraný červeňák a Sládek).
Důležitou a neopomenutelnou surovinou je naše pramnitá voda.
Kdo pivo vaří
Prdecký Perlík neboli Prďák, pro Vás s láskou a úctou k tradici vaří sládek Petr Lacina.
Kde naše pivo ochutnáte
Prdecký Perlík neboli Prďák ochutnáte pouze u nás na Prdku nebo v štamgastském baru Pink Floyd v Praze na Vinohradech.
Mohu si pivo koupit domů?
Ano, Prdecký Perlík neboli Prďák, stáčíme na speciální pípě do 1,5l PET lahví. V případě možností a po předchozí dohodě, lze zakoupit i sud.